Wednesday, December 28, 2011

stress...STRESS...stress !!!


aku stress gila skrang nie...org gila pon x sestress aku nie...ner x nyew janji lam 4 bln dah dpt keje...nie x dah masuk 6 bulan lebih dah nie x dpt2 ag keje...lau p keje kat swasta nnti dpt surat saman lak..pastu satu hal kene naik turun kandang mahkamah malaysia yg maha agung tue...stress stress stress aku...

Tuesday, December 27, 2011

Air dan Anda !!!

Setiap kali saya bawa bekas air 2L hijau Herbalife, ini respon biasa yg diajukan; "Banyaknya minum air!" "Tak takut terkencing-kencing ke?" "Ko gila ke minum air banyak macam tu!" "Tak sakit ke buah pinggang?" "Aku tak boleh minum air banyak tu pasal kerja duduk je" Saya tak kisah pun respon yg diberikan kerana saya tahu ada yg masih belum tahu kepentingan minum air yg cukup. Di sini disenaraikan kesan-kesan kurang air kepada organ-organ badan.

Otak
Otak kita adalah 75-85% air dan ianya organ pertama yg akan mendapat kesan jika kita kekurangan air. Otak akan mengawal rasa dahaga dan mengurangkan fungsi buah pinggang untuk menapis air. kekurangan air juga akan menurunkan keupayaan otak. Konsentrasi akan turun 13% dan memori jangka pendek juga turun 7%. Simptom lain yg juga disebabkan oleh kekurangan air ialah berasa terhoyong-hayang, pening, cepat marah, pitam. Jika tahap kekurangan air lebih kronik, ia akan menyebabkan badan berasa lembap, pandangan kabur, keletihan dan kecelaruan.

Mulut
Apabila kita berasa dahaga, tubuh sudah pun hilang sekurangnya 500ml air. Air liur amat bagus untuk kesihatan dan kebersihan mulut namun kekurangan air akan menjejaskan fungsinya. Kekurangan air akan menyebabkan gigi cepat rosak kerana air liur meneutralkan asid yg boleh melemahkan kekuatan gigi. Air liur juga memudahkan kita untuk menelan makanan.

Paru-paru
Kita juga kehilangan air menerusi pernafasan, setiap hari kita hilang kira-kira satu tin air dengan bernafas. Jumlah itu juga akan meningkat dengan peningkatan suhu, kekeringan udara dan juga ketinggian altitud.

Jantung
Kekurangan air juga akan menurunkan keupayaan jantung untuk mengepam darah dan juga boleh menyumbang kepada penyakit jantung.

Buah Pinggang
Buah pinggang akan mengawal jumlah air dalam badan dengan menapis darah dan membuang bahan buangan dan toksin ke air kencing dan meninggalkan nutrien dalam darah. Oleh itu buah pinggang amat memerlukan air untuk bekerja. Kekurangan air akan menyebabkan tekanan darah tinggi yang akan menyumbang kepada serangan jantung dan strok.

Perut
Air amat penting untuk diet sihat. Pengambilan air yg cukup akan mengawal selera makan. Air juga membantu penghadaman dengan menghasilkan air liur dan enzim yg menceraikan makanan. Minum air sebanyak 500ml juga dapat meningkatkan metabolisma sebanyak 30% dan menolong menukar makanan kepada tenaga. Inilah sebabnya mereka yg ingin turun berat badan disarankan untuk minum banyak air.

Pundi Kencing
Tubuh kita kehilangan air melalui pernafasan, peluh, najis dan yg paling banyak adalah melalui air kencing. Jika kita kurang buang air, itu adalah petanda yg jelas untuk kita meningkatkan pengambilan air. Minum air yg banyak akan membantu melawan penyakit batu karang dan kencing kotor.

Darah
Darah ialah 75% air dan ia amat penting kerana darah akan menyalurkan nutrien ke seluruh anggota badan. Air akan membantu penjagaan struktur sel dan menyalurkan oksigen dalam darah. Kekurangan air akan menyebabkan darah menjadi pekat dan badan perlu bekerja lebih untuk menyalurkannya ke seluruh badan.

Kulit
Kulit kita bertindak sebagai penyimpan air. Kekurangan air akan memberi kesan kepada rupa kulit. ia akan menjadi tak bermaya, kering, kendur, dan nampak lebih tua. Air hilang dari permukaan kulit dengan tersejat dan kadarnya akan meningkat dengan peningkatan suhu, kekeringan udara dan peningkatan altitud. Di negara cuaca panas, penyejatan air boleh mencecah 2.5 liter/jam. Air juga hilang melalui peluh akibat peningkatan aktiviti atau bersukan. Kadar kehilangan air melalui peluh adalah dalam 1-2 liter/jam

Panduan untuk pengambilan air yg cukup ialah 1L untuk setiap 25kg badan. Jika anda bersukan atau banyak berpeluh, tingkatkan pengambilan air. Mereka yg berbadan besar dan berat perlu lebih banyak mengambil air kerana lebih banyak air yg akan hilang dari badan. Selepas membaca panduan ini, fikirkanlah sendiri mana yg lebih menyusahkan, kerap kencing akibat minum air banyak atau penyakit yg datang akibat minum air kurang.

Sumber dari : Herbalife@Ziedazzle 

Thursday, December 22, 2011

Dua photo...Dua lokasi

Salam kpd seme...nak upload la photo yg x berapa nak baru..kat bawah nie dew 2 photo tapi berlainan lokasi ok..



Macro shoot x berapa nak menjadi, al maklumlah blom ada macro lens ag...tapi ini photo cantik la jugak...ngeee...



Nie photo time kat danga bay...waktu tue dah nak bersunset la tpi blom sepenuhnya sunset ag...syang xdew yg photo mentari nk tenggelam coz masa tue dah nk kene balik dah...hahaha....

So nie je la yg photo aku upload ntuk pagi mlm nie.....hope enjoy...sila tinggalkan komen ya...dan jgn lupa like page fb tue yaaa....

Wednesday, December 21, 2011

La corda - Romance On Violin

Cer teka...cer teka...cer teka !!!

IZZAH adalah seorang gadis yatim piatu yang kematian orang tua mereka akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, pak saudaranya, Taha mengambil tugas memelihara Izzah. Isteri Taha tidak senang dengan kehadiran Izzah dan menuduh Izzah membawa bencana dalam keluarga.

Pak cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual anak saudaranya itu kepada seorang tauke kelab malam. Izzah terpaksa mengikut kehendak pak saudaranya walaupun hatinya tidak rela.
Di situlah dia telah berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz. Hariz telah membeli Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan membawa dia keluar dari neraka jahanam itu. Di atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.

Kehadiran Mila Amylia, anak Tan Sri Rashdan, iaitu model dan pelakon terkenal tanahair menggugat cinta Izzah yang mula berputik kepada Hariz. Dapatkah Izzah menerima Mila Amylia sebagai madunya? Bahagiakah rumah tangga yang dibina di atas kehadiran orang lain? Bagaimanakah tindakan Datuk Sufiah setelah mengetahui cerita sebenarnya?

Tuesday, December 20, 2011

cerita disebalik mata !!!

photo nie aku ambik masa time mkn2x...mata itu menunjukkan sesuatu...seakan ia ingin berkata-kata...

#OmbakRindu


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Tuhan aku tahu banyak dosaku
Hanya ingat Kamu kala dukaku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya ‘tuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dariku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mataku
Yang mengalir membasuh lukaku
Agar dia tahu ku tersiksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terimaku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisiku

Saya Mengalu-alukan kedatangan kalian ke laman blog x seberapa saya nie...

aku nak nie !!!

aku nak nie sesgt bukan main main tau tpi aku tersangatlah lah nak 2 mendew nie sesangatlahhhhhh........

Nikon SB900




Nikkor 50mm f1.8G


Lens yg paling penting bagi aku...kerna kit lens yg aku ada buat masa nie amatlah tidak menepati ciri2x yg aku nak...nyeyeye...



aku seorang photographer

AKU SEORANG PHOTOGRAPHER ...pergh x keterlaluan kot aku kate camtue sebab dari dulu lagi aku minat kat seni pengimejan nie...aku hanya bertemankan nikon D3100 n kit lens itu jew yg aku mampu buat masa nie...al maklum la kita nie x kerja ag...nnti dah keje baru la tmbah lens bagai..nyiahahahaha...

Tak lupa gak nak ucapkan selamat hari jadi kat baby aku nie "D3100" ...dah masuk 1 tahun anak daddy nie yea...
time kasih daddy ucapkan kerna x pernah menghampakan daddy dan daddy sgt2x cayangkan daci...muahh3x
Cantik3x weh gambar yg daci aku hasilkan..x menghampakan..



Page mukabuku aka facebook !

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia....cewah semangat 1 Malaysia la katekan...yeah hidup 1 dan hidup 1, eh melebih-lebih la plak aku nie...ok kembali ke topik yang kat atas tue..aku nk gtau la kepada sesapa yg kunjungi blog nie dan mempunyai fb n aku ase seme org dew fb kan...xkan xdew kot duk lam gelas ke...nyeyeyeye...kowang tekan la button like yea...ala bukan berat ner pown tekan button like jew pown...x rugikan masa pon...hehehe... like jgn x like...like jgn x like..hahahaha...




page nie baru jew lagi n memerlukan like daripada korang seme...thanks kepada yg mengelike ya...

Wednesday, December 14, 2011

pic anak sepupu ngah mkn ais krim

nampak jew dia ngah mkn ais krim, terus aku ambik camera...nie la hasil nya...

Tuesday, November 1, 2011

Candid with Group 15

Nie la pic candid time induksi aritue, group15 supporting habis lah....yang duduk kat kerusi kuning tue kat tengah2x tue merupakan fasilitator group aku, masa first time jumpa ngan die kecut gak la perut nie coz die nampak cam garang jew ner x nyew ngan muka serious bagai...masuk first kelas jew terus bagi kerja dah...
tapi last2x die punya la supporting habes ciap bergurau senda ag ngan kitaorg, tgk tue la time ambik gambar nie siap posing macho ag...mmg terbaek la...huhuhu

Merindui group 15 sesgt ntah bile la kita nak jumpa ag yea....miss you guys...

Untitle...

Assalamualaikum pembuka wadah bicara, cewah... hai seme org lame gak aku x menghupdatekan blog nie dah bersawang dah, nak menyapu pown pagi terlajak agi nie...aku taip jew la nnti dah siang sket baru start menyapu balik..hahaha... #eh dah merapu meraban aku nie lari dari pew yg aku nak ceritakan sebenarnya...huhu..ok

Nothing much for me to talk about my life now, after finishing studying at MAHSA University College * #eh terspeaking omputih lak....hehe...ok lepas tamat blaja aritue lam akhir bulan mei kat kolej aku tue pastu lam bulan jun Kementerian Kesihatan Malaysia panggil ntuk berinduksi kat Kolej Kesihatan Sungai Buloh selama semggu kat sana...mak ai boring giler tpi kene g gak coz nak sahkan jawatan aku nie lau x gaji nanti kureng la dari yg sepatutnya dapatkan...dipendekkan ceritala kan, agak best jugak la induksi nie yea la dpt kenal kenal ngan member baru n member lame semakin menunjukkan perangai sebenar nyew....well lumrah kehidupan kan.....

Cam dah agak la yg member nie perangai cam hampeh kan..time kita senang dtg jew menumpang mintak tulun bagai dan time kita susah xdew pown yg dtg nak tulun #eh tpi dew la sorang 2 gituw..sedih kan...x pew aku x kesah pown...hidup ibarat roda...haaa gituw kan...

Lepas abis ja induksi terus aku balik umah n tggu surat nak posting lak dan sampai skrang time dan ketika nie aku duk menghupdate kan blog nie aku still ag x dpt surat posting nie, dah masuk 3 bulan kew 4 bulan dah aku duk menganggur nie...rakan yg course lain seme dah dpt keje cuma tggl course aku jew blom dpt keje ag nie...pelik wal ajaib gak la...tapi bile di fikirkan balik rasa best la plak apew tidak nyew dapt raya puasa and raya korban tahun nie ngan family tercinta pastu yg best nyew puasa tahun nie dari awal hingga akhir bersama family...nikmat tol...hehehe...

Seme org tanya napew x dpt keje ag sampai aku dah naik rimas nak tnya..nnti aku nak jawap ha ko pegi la tanya KKM bahagian penempatan kerja pelatih tue sendiri coz aku dah malas nak jawap kot...naik stress pown ada gak ngan korang duk tanya jew...huhuhu...

Anggur aku blom masak ag yew, nnti dah dapat surat posting baru la masak anggur aku tue..hahaha...nnti dah masak aku poskan kat korang yea..korang tgglkan jew alamat tue...hahahaha...

Apew nak hupdate ag ea...ase nyew tue jew la...hehehe...





Monday, October 10, 2011

Busy la skrang sampai x sempt nk hupdate blog dah bersawang tahap dewa dah nie...sorry guys...

Tuesday, May 17, 2011

Keta wak hal ag...

Assalamualaikum...what a day am also don't know, my car wak hal ag ari nie tetiba ja kipas radiator nyew xmo bergerak lak...adusss terpaksa lerrrr mencari workshop nak baiki nyew but the probs is ari nie ari wesak la plak...seme bengkel cuti dan terpaksa lerrr tunggu sok...nasib baek aku x kerja wak masa skrang nie..bercuti la katekan...hahaha...alamak nyew abes la duit ak gini gayew nyew...
.....Nie yang membakar semangat aku ntuk bertukar ke keta baru nie...hurmm nak beli kete apew lak ea...ford fiesta nampak cam best ja kalu x pown keta toyota vios pown ok gak...muahahahaha...pergh besar gilerrr dream dream nie...kene kerja keras ntuk bertukar ke keta baru...baru lerr dah x pening kepala nak pikir sal keta la...org kate pew dah...hurmmm...oh kalu keta baru nie...lam 5 tahun tue ok ag la x perlu baiki just jage die nyew mileage jew la...tukar minyak itam and so on...compare to kene tukar yang memahalkan...adusss...sakit kepala aku....duit oh duit dimana aku nak cari ko...sesapew dew kerja yg halal dan dapat duit banyak please let me know k...am really into it right now...hahaha...semangat nak kerja dah datang nie...
.....Sok nak g dengar talk sal hai-o, any idea about that...hurmmmm....even orang kate kat kl nie syurga ntuk mencari duit tapi kene cari ngan betol gak x kene cara bukan duit yang dapat...mendew laen lak ang dapat...hahaha...that what am worried off...huh...
..............DUit oh Duit...Duit oh Duit...

Saturday, April 30, 2011

Final year batch aku...

Assalamualaikum...hai seme pengakhiran kini sudah pasti...tanggal 03/05/2011 aku abakl menamatkan pengajian aku kat kolej mahsa nie dengan jayanya...alhamdulillah dipanjatkan ke hadrat ILAHI kerna aku berjaya jugak abeskan course nie...well as a fresh graduate am eagerly to find a job for my field...hehehe...ntah bile la aku dpt kerja ea..aku pown x tahu...mintak2 as soon as possible la...aku pown x nak waste aku nyew ilmu nie....hahaha....

weh...aku akan merindui korang la...korang la penyebab aku belaja byk mendew lam idup nie...aku ucap tima kasih yg x terhingga kt korang seme...serius aku akan rindu kat korang...dan kat 2 orang yg aku sayang sesanangt, 3 thun aku cinta dan sayang kat korang xdew sorang pown tahu tentang hal nie dan biarlah aku mencintai korang diam2 buat selama nya...aku sayang sesangat kat korang dan rase nak nanges ja nak berpisah ngan korang...korang berdua dewlah segala-galanya bagi aku...serious...i will love both of u forever and ever no matter what come within me...

Bergambar dengan lecturers buat kali terakhir kat kolej mahsa nie...akan menjadi satu memori yang indah buat diriku...xkan ku lupakan ia buat selama-lamanya...department medical imaging merupakan department paling sempoi...aku suka sesangat...terima kasih yang x terhingga buat seme lecturer...nnti kita dew makan2 sket ea...hehehe...seyes sebak giler dada aku nie nak abes dah study nak berpisah ngan member2 walaupun aku byk gaduh ngan korang....korang member yang terbaek la...hahaha...

p/s : nak tido la..sok kene bangun awal nak g picnic kat sungai gabai....teheeee


Sunday, April 24, 2011

Bersengkang MATA ciapkan assignment....

Assalamualaikum...hai seme dan ku ucapkan selamat dan selamat ntuk kalian seme...aku nk story sket sal assignment aku nie, aku bersengkang mata selama 3 ari gak la nak ciapkan assignment nie..makan minum aku seme x terurus dok nak ciapkan mendew nie...dan skrang aku menarik nafas lega coz berjaya ciapkan ngan jaya nyew...huhuhu...nie ler assignment yg aku telah ciapkan....


nie la assignment aku...tebalkan...aku pown cam x caya jew aku menghasilkan assignment setebal nie...ciap dew gambar aku ag tue..bangga kot..hahahahaha....

nie pown assignment aku gak...amacam ok x...kat atas assignment aku tue dew la buku log time praktikal..buku nie aku kene sepenuhkan sebanyak 1000 case semasa aku dok berpraktikal 4 bulan d HKL..pening kepala gak la nak ciap kan benda alah nie...tapi kini ku menarik nafas lega....



p.s : saje jew aku edit gambar nie...dah lame x mengedit gambar nie...al maklumlah org busy la katekan...hahahaa...lepas nie aku leh full time focus meengedit gambar la coz sesi pembelajaran aku dah tamat, cuma tunggu kerja ja selama 4 bulan gamak nyew...hahah...horray horray horray holiday holiday holiday...hong kong tunggu kedatangan aku ya....huhuhuhuhu....k la mata aku pown dah berat nie...sleep lu...nyte oaalllzzz...

Friday, April 22, 2011

Pengakhiran bakal menjelma jua....

Assalamualaikum...wah bersawang blog aku nie, ner x nyew x sempat nak hupdate coz terlalu buzy ngan tugas harian menyiapkan assignment and presentation yg akan disubmitkan mggu depan tanggal 25/04/2011....acctually aku nyew nie still ag lam 80% ciap dan still ag memerlukan masa ntuk ciapkan nyew...muahahahahaha...

Menjadi seorang final year student dan bakal menghabiskan sesi pembelajaran dalam masa 2 minggu ja lagi adalah membuatkan diriku berasa stress dan sebagainya...Nie dew lah masa terakhir ntuk aku menaip dan mengpresent ntuk kali terakhirnya buat diri aku...dan x lame ag aku bakal menjejakkan kaki ke alam pekerjaan...huhuhuhu...terxcited la plak nak masok alam pekerja...hahahaha...ntah best ntah tidak la aku pown x tau gak....

Aku sebenarnyew x sabar sesangat nak abes coz aku nak tidur tidur tidur dan setidurnya...hahaha...biar aku puas dan puas coz aku mmg x cukup tito masa time berpraktikal dulu...org kate pew nak balas dendam la nie...hahahaha...tidur makan...tidur makan...tidur makan...perghhhh alamak nyew semakin nomei la aku jawabnyew...hahahaha....bior lerrr...nak nomei pown nomei lerrrr...malas dah aku nak kesah...ahahahahaha....

K la dah2 la tue nak merapu nyew...aku nak sambung wak assignment lak...hahaha...adiosssss....

Friday, April 8, 2011

JPD HKL....

Hai...ari nie aku terlalu gumbira kerna aku bakal menghabiskan sesi berpraktikal di ospital nie lam masa seminggu ja lagi...mggu dopan my last week at Hospital Kuala Lumpur...yehaaaa...gumbira plus sedih...banyak suka dan banyak juga duka aku kat HKL dan x lupa gak kisah geram tahap gaban...hahaha...Byk skill2 yg aku blaja kat hkl terutama lam department yg aku bakal kerja kelak...department(Pengimejan dan Diognostik) x-ray la name singkat nyew... nie ler bape pic yg aku capture buat mse nie....layanzzzz....



Saturday, April 2, 2011

Sebuah Kenangan Yang Terabadi..



Di sudut termenung jauh
Mengenangkan nasib kita
Kita miliki separuh
Berbentuk hati cinta namanya

Walau kau jauh
Ku sentiasa menunggumu
Inginku imbas kembali memori

Walau kau jauh
Ku berjanji kan terus tunggu
Dipisah lautan biru

Ku mahu kau tahu
Aku kan terus menunggu

Jaga benar gambarku dalam telefon bimbitmu
Jangan pernah sekali kau buang
Seperti cinta ini yang terbuku
Akan bersemi jua.

Thursday, March 31, 2011

Sekitar Lawatan Mesra Alam kew Zoo Negara...

Assalamualaikum...hujung minggu lepas aku pergi lawatan kew zoo negara bawak budak sabah kesana...motip aku bawak diorang aku pown tarak tau...yang aku tau aku hanya ikut arahan pihak atasan...yea la aku kan student dan wakil MPP..so by hook or crook kene la ikut arahan tue...haahah...jom layan gegambor...











Nyam jew ase kat zoo negara...bau binatang pown semacam ja...hahaaha...adiosss...

Mentor 5 in da house.....

Assalamualaikum...cam x caya ja aku minggu nie yang aku akn berjumpa face to face dengan Noh Hujan and the rest of the mentor 5...pergh adakah aku di alam mimpi...hahaha...ek eleh artis jew pown...Noh Hujan kaku dan x berapa nak mesra la....buhsan...dan mulut die suka berkate tut...hahaha...pew org kate mulut tate insuran...nie kene promote insuran takaful ntuk jage mmulut..hahahah.....



...MAHSA and protege...

...Ratna...

...Iqa...

...Noh Hujan kaku cam patung...

...Bergambar ngan Ally...

Dah puas ke nengok gambar nyew...malas nak edit..huhuhu..rata2 seme persembahan best...salma yang paling best...vocal mantop kot...dan buat aiman sila mahirkan skill berinteraksi ngan peminat yew kerna anda adalah seorang artis dan bukan nyew patung...hahaha...

Saturday, March 26, 2011

Sukaneka di Kolej Sains Kesihatan Bersekutu...


As short as i can...

Asslamualaikum to all, ari nie baru aku sempat nak hupdate blog dan aku tersangat la busy skrang nie ngah xtvt kolej bagai dan jugak xtvt berpraktikal aku yang x abes abes ag nie...huhuhu...ok...entry kali nie very the short one la...hahaha...ari nie aku dew xtvt sukaneka dekat Kolej Sains Kesihatan Bersekutu Sungai Buloh, diorg pnggil seme pelajar yg dibawah tajaan KKM dari seme kolej swasta sekalian klang valley...so p la ari nie...sonok gilerrr bersukaneka ari nie walaupun penat yang amat...dan x lupa jugak sempat jugak aku ambik gambar2 nie..hehe...nnti korang leh la tgk gambar tue...skrang nie lam process editing...huhuhu... see ya next post...teheeeee

Saturday, March 12, 2011

Martabat adalah sia-sia

Aku ingin tahu berapa banyak martabat yang ada
Di seluruh dunia yang aku tinggal sekarang
Aku fikir itu semua hanya sia-sia
Mungkin aku agak sedikit usang

Sebenarnya apa mimpi yang harus aku gambarkan?
Seperti apa yang harus aku ingin memeluk?
Masa depan memanggil aku keluar
Adakah anda mendengar suara itu juga?

Bahkan jika aku boleh mendapatkan suatu pegangan dari itu
Cahaya yang menyerupai nyalaan api
Sekali lagi, sekali lagi
Aku ingin menggapainya dengan tangan ini

Semua orang merangkul kesedihan
Tapi berharap untuk hari esok yang indah
Sebuah dunia menyubur oleh sang pengecut
Dan cenderung menzahirkan konflik

Aku ingin tahu betapa aku akan dapat mencintainya.

Sunday, March 6, 2011

Underconstruction....

Hai allzzz....ari nie aku mengconstructkan blog aku yang telah lame bersawang nie...masa nie aku ambil ntuk buang entry2 yang x patut dan tinggalkan apew yang patut ja...dan time nie jugak aku menghupdatekan apew2 yang patut ntuk di hupdatekan...menjadi sorang blogger nie bukan nyew senang lerrr...tapi aku happy...nnti aku hupdate gegambor yg aku g menembak ea...buat masa nie aku malas nak hupdate coz tenet lembat cam siput ja...hahaha...bye2 allzzzz.....have a nice weekend...

Monday, February 28, 2011

Menembak d setiawangsa...

Assalamualaikum...ku kembali...setelah menyepi agak lame la jugak...nak kate busy xdew la busy ner pown...huhuhu...nie dew dua photo yg aku nk share ngan korang....


*lelaki di balik pokok...




* urusan jual beli makanan..


photo kedua tue aku sengaja jew tinggi kn ISO...huhuhu..

Sunday, February 20, 2011

Repair keta !!!



Assalamualaikum....agenda aku hari minggu nie p repair kete coz tayar depan keta wak hal...nasib baek la workshop bukak ari sabtu nie...pegi punya pegi and check punya check banyak la plak yang kene repair..hurmmm...repair jew la...melayang la jugak duit aku di buat nyew...dew lagi yang kene repair kat bahagian enjin nie especially nyew kat bahagian aircond tapi terpaksa tangguh lu coz nak tunggu duit gaji masuk lu...mahal lak tue nak repair aircond nie...dan ambil masa gak la...so repair apew yang patut dulu la...tung tang tung tang siap la repair dan aku pun bergegas ke lokasi kejadian kerna dew photoshoot yang perlu dibereskan...nasib baek sampai on time...hehehe...kalu x kene marah la jawap nyew...bermandikan peluh jugak la hari nie...panas yang amat dan nasib baek aku pakai uv protection kalu x abes la muka aku yang gebu nie...hahaha...lam kul 5 p.m jugak la baru abes sesi photoshoot...dah ciap tue...terus balik dan terpaksa menghadap lappy lak masa ntuk edit pew yang patut...dan buat masa skrang nie sesi mengedit still ag berjalan...mata dah semakin layu dah nie...dah la esok nak kene submit dah...hurmmm....malas tol nak mengedit nie...hehehe...

Agenda ntuk esok...lepas ja submit photo aku nak g digital mall jap nak usha lens tamron yang harga nyew 2k tue...nak tgk fungsi die gempakzzz kew x...kot2 la harga jew yang gempakzzz kanzz...ner tahu kanzzz...huhuhu... k la aku nak meneruskan sesi mengedit lepas ja abes nak sleep...daaaaa....

Monday, February 14, 2011

Aktiviti hari minggu...

Assalamualaikum...lama jugak aku x hupdate blog aku nie...yew la ner x nyew encik p1 wak hal la katekan kejap die dc kejap c...pening oatak haku dibuat nyew...hahaha... hokey berbalik ke tajuk entry aku...aktiviti hari minggu aku sangat lah menyeronokkan dan memenatkan...sesampai ja kat resort seri permaisuri jam sudah menunjukkan kul 4 p.m tengok tengok khemah sudah siap sedia tunggu letak barang jew...terus masuk bilik persalinan dan tukar pew yang patut coz nak bermandi manda....dekat 3 jam jugak la aku mandi manda nie...hahaha...lepas ja puas mandi manda main game air lak...huhuhu..game monyet lam air...hahaha...lawak gilerrr game tue...siap kene baling ngan gumpalan pasir ag...jahat tol memember nie...hahaha...next xtvt naik banana boat..pergh laju giler dan siap terhenjut2 lagi naik tue....sesampai ja kat destinansi terus free fall lam air tue....cuwak giler aku dah la x tahu berenang...time free fall tue ciap terhantuk kepala member lak sakit gilerrr kepala...hahaha...sesudah jew main banana boat masa ntuk naik dan mandi air tawar lak...masa ntuk menyediakan bahan ntuk bbq...hehe...masa ntuk mam suda tiba...teheeee...sesambil mam sesambil bercerita dan mendengar petikan guitar...mmg best lah....oh yew nie la beberapa shoot yg aku nak share ngan kowang xdew la pro ner pown...still ag d peringkat beginner...


*menjelang suasana malam


*sunset tapi sayang matahari dilindungi oleh awan...


*nak kate tungguk tapi dew daun...mmg cantek la..

....sambung balik citer ea...lepas ja mam habes sesi bercerita bersambung lagi dan cerita hantu pown terkeluar..kecut perut aku dengar citer2 dak2 nie...huhuhuhu...sampai ke pagi cite hantu menjadi topik utama sampaikan perasaan seram tue dah hilang...hahaha...bukan riak tapi realiti sebabnyew terlalu byk cite yg kuar dan jalan citew pown lebih kureng same jew...layan jew la...hahaha...ok masa ntuk tido lak....pergh sejuk giler nak tido coz uda pagi lerrr....lupa bwk blanket lak tue.....tido jew la...pagi tue bangun2 terus cari makanan coz perut dah kosong dan mintak diisi....lepas mam terus turun mandi manda...sampaikan sunburn kulit aku dibuat nyew...lam kul 11 camtue lah..masa ntuk berkemas blik kew kl...sayang gilerr nak tinggalkan pd...coz tempat tue tersangatlah menenangkan fikiran yang kusut masai...hahaha....kul 12 bertolak kew kl...dan sampai kl kul 1.30 p.m dam masa ntuk tido lak...hahaha....letih yang amat dan di tambah dengan badan yang sakit2...huhuhuhu...
Satu xtvt yang menyeronokkan dan akan kembali ke PD pada suatu hati nanti...adiossss....

Saturday, February 12, 2011

my 21 birthday !!!


Assalamualaikum...wah dah lame aku x berblogging nie dan bersawang dah aku nyew blog...huhuhuh...aritue blik cuti aye cina x sempat pown nak berblog coz busy ngan xtvt sambutan aye dan xtvt melancongkan diri...muahahaha...ok berbalik kepada aku nyew entry kali nie...my 21 birthday...hurmmmm...pejam celik...pejam celik tahun nie aku dah masuk umur 21 tahun dah besar aku upenye...cam x caya jew aku dah masuk umur 21 nie...cubit pipi yang gebu nie ase sakit la plak...mmg kompem x mimpi nyew...hahaha

Jutaan terima kasih aku ucapkan kepada MAMA kerna melahirkan seorang anak yang cute miut nie yang bernama Muhammad Faiz Bin Musa...MaMa anak mama dah besar upenye dah masuk umur 21 dah tahun nie...tentiu mama kerna x pernah jemu melayanie kerenah iz selama nie...sayang sesangat kat mama...jasa mama tidak dapat iz balas dengan wang ringgit yang jutaan ringgit itu...iz hanya mampu berdoa ke hadrat ILAHI supaya mama dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki dan hidup mama bertambah bahagia dari dulu...iz tersangatlah sayang kat mama...Mama terima kasih sesangat dengan present yang mama bagi tue....iz suka sesangat kalu bleh iz nak frame kan jew...terharu sesangat kerna mama tahu ape yang iz inginkan selama nie...terima kasih yang x terhingga diucapkan kepada mama...buat kakak ku yang aku selalu gaduh...gaduh sayang okezzzz....tentiu ntuk present yang kakak bagi tue ea...suka sesangat...dan terima kasih kerna kakak memahami ape yang adik nak selama nie....dan x sangka kakak sanggup habiskan masa bersama adik bersiar2 disana sini semperna birthday adik...appreciate sesangat...lurve you both really ketat2...muahhhhhhhh.....

Kepada member kat fb dan kat luar terima kasih bebanyak diatas wish yang anda kirimkan kat aku...x sangka meriah sangat birthday aku kali nie..kowang member da best la...semoga kowang seme dirahmati oleh ALLAH hendaknya...amin3...

Aku masih ag x percaya yang umur aku dah masuk 21 coz aku still ag ase cam berada lam umur belasan tahun...x sangka aku dah dapat kunci kebebasan dan aku akan gunakan kunci itu dengan penuh berhati2 supaya ianya tidak menjadi sebaliknya...hehehe... aku dah besar upenye...besar dan besar dan besar dan dari hari ini bermula lah aku untuk hidup berdikari...cam la selama nie x pernah hidup berdikari kanzzz...hahahah...

Buat bff ku...terima kasih kerna kowang seme sanggup luangkan masa berharga kowang ntuk celebrate bufday aku...kak zita, diba and darvin...tentiu sesangat, memang aku x sangka dan x jangka yang kowang akan mengsuprisekan aku kat jambatan turbo...mmg aku tergamam gilerr time tengok cake tue...nak nangis pown ada..mmg aku speechless time tue...perasaan aku bercampur baur time tue...Ya ALLAH x sangka sesangat...really2 appreciate it...tentiu guys for da suprise....kowang memang la bff aku sampai bila2 dan aku berharap relationship kita nie akan kekal sampai bila2...susah senang kita bersama...amin3 ku panjatkan ke hadrat ILAHI kerna pertemukan aku dengan satu perhubungan yang aku cari selama nie...HAPPY BIRTHDAY FAIZ JIN HUN !!! Itulah hadiah yang aku cari selama ini...dan aku berterima kasih kerna aku telah mendapatnya...

I love u guys.....muahhhhh....xoxoxoxoxo..... HAPPY BITHDAY FAIZ JIN HUN !!!!!

LOVE,
FAIZ ZIEGLER

Friday, January 28, 2011

~~~ Bila Chick buat hal ~~~

Bila chick buat hal tue lerr tajuk entry aku ntuk ari nie...huhuhu...sape chick tue !!! chick tue dew lah keta kesayangan aku yang mama aku hadiahkan semperna aku berpraktikal di hkl...mama aku ckp jaga chick tue leklok ya...jangan duk nak race ja everytime..hehe...tue lerrr pesan mama kepada c anak nyew ini...tpi kan speed up tue dew la feveret aku dan aku x leh nak buang habit tue...haha...nak tambah ag kalu time aku ngah mood tintong...mmg ler 140 ja aku drive c chick nie...cilok sana cilok sini..haha..baru puas hati kanzzz...


* c chick yang aku sayang ~~~

Tapikan tanggal 27/01/2011 chick aku nie buat hal la plak...dengan tetiba ja
tayar die burst tetengah jalan on da way pak munawir balik dari umah kengkawan,
mak ai dah la aku x reti papew sal keta nie...nak wak camner la...terpaksa la berhazard light
di tepi jalan buat sementara waktu...nasib baek la kawan aku yang sowang nie tau sal keta...
dapat la die bukak n tukar tayar keta nie...tapikan spare tayar pown cam hampeh gak
xdew angin...kempis ja...cukup2 ntuk sampai ke pump stesen dan bernasib baek pump stesen
x jauh dari tempat kejadian...alhamdulillah...sesampai ja pump stesen terus pump dan blik umah.
on da way balik just bawak 40 kmj ja..bapak ngantuk...aku x pernah drive seslow tue..
ase kalu race ngan cik kura-kura kompem menang cik kura-kura...hahaha...

Dan hari nie tanggal 28/01/2011 aku x p praktikal pown kerna terpaksa p workshop nak tukar tayar c chick nie...dah la ngan duit ngah pokai nie...terpaksa la tunggu mama bank in kan duit...huhuhu....tunggu punya tunggu mama pown call gtau yang duit dah di bank in kan...alhamdulillah...terus bergegas ke workshop kat lucky garden...cik2 abang p jumaat aku p workshop ha elok la tue...hahaha...tukar punya tukar terus la RM 155 melayang masuk lam akaun c workshop tue...hurmmm botak lerrr kepala aku jap g...dah la nak p singapore ag cuti nie...mane la aku nak cekau duit nie...hurmmm...duit gaji photoshoot pown x masuk ag...minggu depan satu ag baru masuk duit tue....alamak nyew mama la kene sponsor p singapore ...hehehee... Suara ku berharap yang chick dah stop buat hal la lepas nie...x larat nak maintance nyew...huhuhu...
adiossss...

~~~ Sedetik Lebih !!!

Setiap nafas yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu

Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu

Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa
Kasihku…ku amat mencintai kamu

Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya
Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu

Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu

Monday, January 24, 2011

Don't wait until its too late to tell someone how much you love,how much you care,because when they're gone,no matter how loud you shout and cry.. They won't hear you anymore....

Sunday, January 23, 2011

Dating ngan couple setahun jagung ~~~

Assalamualaikum.....entry aku kali nie sal dating, orang kalu dating selalu nyew ngan bf atau pown gf kanzzz tapi aku dating ngan couple setahun jagung...haha...bleh la wak drama king cinta tiga segi yang bersegi-segi tue...baru terlebih warna sket idup nie...kanzzz...
Al kisah nyew tayoob...aku kuar karok marok pade tgh hari nyew sampai ler kepetang aku karok dew la 6 jam aku karok sampaikan aku dah hilang suara dan x tau lagu pew nak nyanyi dah coz seme lagu yg aku tau asu dah nyanyi...ko pandang aku, aku pandang ko last2 masing-masing tergelak coz x tahu nak nyanyi lagu pew dah...dan nak di pendekkan lagi org yg dah pendek maka bersurai lah pada kul 6 ptg nyew....balik ja kolej dpt la jemputan mam kat kedai yg paling best d area pj nie..hehe...pew lagi kan..mam tue...on jew la...tepat kul 8 gerak kew tempat mam tue...pergh bapak la ramai org kat ctue...sampai kene que nak kan tempat duduk...tapi mmg berbaloi la mam kat citue...kenyang sampai esok...kenyang kew ??? bagi aku time tue jew la kenyang esok kompem kene mam balik..hahaa...minum air i kiss u...dew sesapew nk rase kiss aku x...eh sorry ea..kiss aku hanya ntuk org yang aku sayang jew...haha...jgn jeles...nak jeles pown lantak kowang la...ade aku kesah...

Lepas ja kontena kapal nie penuh so masa ntuk lepak la plak...
dan tempat rasmi ntuk aku lepak dew lah turbo bridge...jarang
pergi tempat lain coz turbo bridge memberi aku satu ketenangan
dan aku merasa selesa berada disana walaupun tempat tue skrang
dah x cam dulu..skrang nie havoc gilerrr....ciap dew org celebrate
bufday ag kat cana...balik2 tepung lagi..nasib lerr x kene aku...
kalu kene bak sini sket cake tue...hahaha...dapat jugak aku merasa kanzzzz...

Tepat kul 12.01 a.m...turbo bridge bertukar menjadi satu kenangan terindah
coz sweet couple of the year nie sambut anniversary pertama mereka
bersaksikan suasana yang sungguh nyaman senyaman penghawa dingin new york tue.
Happy anniversary di ucapkan kepada Darvin Lurve Diba...
Semoga hubungan percintaan kowang berkekalan sehingga ke jinjang pelamin
dan sehingga ke anak cucu mahupun cicit hendaknya...teheee...
nnti kowang dah nak kawin jgn lupa ajak aku lak...kalu x ajak
nahas la kowang aku carut satu malaya nie...hahaha...kowang nak tahu x...
aku gelar kan diorang nie pasangan umbrella ngan batang penyapu tau...adew la kesah nyew
malas aku nak story kat cini coz bukan kowang baca pown..hahahaha...
Bermula perkenalan dan percintaan di putrajaya dan menyambut anniversary yang pertama di putrajaya...itulah name nyew cinta sejati...
* Sweet CoUpLe oF tHe YeAr~~~

Haaaa..nengok teteman seme nyew dah berpunya dan dew pown yang dah masuk setahun jagung lam dunia percintaan terasa diri nie memerlukan seseorang untuk dicintai dan mencintai seseorang itu...hehehehe...biarlah rahsia....hanya Tuhan jew yang tahu pew yang aku rasa selama nie...aku tetap sayang kat sorang jew..biarlah apew pown yang terjadi...Aku mencintai mu lebih dari apa yang kau tahu...mood swing lak tetiba...huhuhuhu...sayaang cinta hanya untuk ko sorang...teheee... waaaaa....

Sweet couple semoga berbahagia selalu dan
semoga persahabatan kita berkekalan hingga hujung usia...


Lurve,
faiz ziegler



Baru ku tahu !!!

Kudatang mencarimu
Yang berselindung dalam bayangan
Ternyatalah kealpaan
Menjadi duri dalam jiwaku

Semakin jauh menyusur matahari
Semakin aku hilang arah tujuku
Tidak kusangka yang terang akan suram
Meskipun intan bayangnya
Jua tak berwajah

Biarpun gelap malam
Mata terpejam hatiku tenang
Kekusutan ansur pulang
Bersama bayang siang semalam

Baru kutahu ertinya
Sakit yang mencengkam dada
Malam yang sesepi itu
Terbuka jalan selebar dunia

Saturday, January 22, 2011

BiLa DiRi MeRaSa KeBuHsAnaN !!!

Pabila satu mlm diri nie merasakan kebuhsanan maka terjah masuk secara senyap ke blok pompuan ntuk ambik gambar pemandangan d kota bangsar....


* nie la hasil nyew...hahaha

Tuesday, January 18, 2011

Health screening la konon nyew...

Assalamualaikum, alamak dah bersawang mawang dah blog aku nie almaklum lah orang buzy la dikatekan...xdew masa nak menghupdatekan blog nie disebabkan leh kekangan masa yang tersangatlah mencemburui aku nie...ari biasa aku bangun pagi blik petang dan mlm nyew sleeping beauty lak kalu weekend lak asyik dew jew hal sampaikan aku sendiri x sempat nak bersosial...huhuhuhu...tue lah hakikat pabila menjadi pelajar tahun akhir...huhuhu... Ari nie aku terpaksa menggunakan khidmat vacum ntuk sedut seme sawang2 n habuk mabuk yang duk melekat kat lam blog aku nie....ase letih lak.....letih tekan lerrr....bukan letih pew pown...hahaha... Cer kowng baca title entry aku kali nie...pew yg terlintas kat kepala hotak kowang ?

Nie ha aku nak gtau yang aritue minggu lepas la kolej aku dew wak free health screening test kat org awam n student semperna open day....so nak di jadikan kesah satu persinggahan la kan, aku p la sat tinjau minjau kat tempat health screening tue...tetiba ja budak yg bertugas kat ctue panggil name aku...eh ner dak nie tahu name aku...aku x kenal lak diorang nie...p ja kat tempat diorang, diorg suh la wak health screening, aku pown wak la.... check berat, tinggi, bmi, bp dan co level skali...kat bawah tue lerr result die ea :


* tengok lerrr result die...perasaan satu mendew tak ?

Kowang nengok result suda lerrr...gambar yang kat tepi tue x yah nengok la...nnti kowan jeles lak...aku kan hensem....hahhaa....hensem kan aku... Dapat ja result nie aku ase gumbira ja padehal aku x ambik satu agi test, takut aku nak ambik test satu ag coz kene cucuk2...aku x nak la...nnti tercucuk kat tempat yang x sepatut nyew... Satu perubahan yang ketara kanzzz...aku pown x sangka gak....dan aku berpuas hati...hahahahaha...aku nak kowang cari sendiri pew yang aku ckp sal perubahan yang ketara tue...hahaha... cari ea jangan x cari lak....

Nanti aku nak wak lagi lah health screening...nak wak yang full health screening lak kat ospital nak nengok result die gempakzzz kew x...hahaha...berharap lagi gempakzzz dari nie la kan...
K la aku nak chow lu nak layan sleeping beaty...hahaha...

Thursday, January 13, 2011

MaMa HaPpY bUfDaY tO yOu !!!

Assalamualaikum, semalam merupakan hari lahir mama yang kew tut ( rahsia biarlah anak2 nyew jew yang tahu ) hehehe..... mama, iz mengucapkan selamat hari lahir buat mama dan semoga Allah senantiasa meredhai hidup mama. Mama adalah seorang insan yang tabah dan cekal dalam mengharungi liku2 kehidupan didunia dan senantiasa bersabar dengan apa jua dugaan dan iz berharap agar mama akan senantiasa mengekalkan kesabaran itu..hehehe...Mama adalah seorang insan yang terbaik dalam dunia nie tiada siapa yang boleh menandingi mama...i lurve you so much mama...


Tuesday, January 11, 2011

Apa punya nasib la...



Apa punya entry la aku tulis ari nie kan...huhuhu...tapi aku btol3 not in mood ari nie pabila CI suh ciapkan 19 assignment selama aku berpraktikal di sana, dah la aku dah disediakan ngan assignment oleh pihak kolej, 3 lak tue dan sekarang nie campur tolak bahagi dan darab seme nyew 22 assignment aku kene ciapkan lam masa aku berpraktikal nie...aduh !!! mampus la aku camnie...nampak gaye nyew x kuar memaner la lepas nie kene bersengkang mata depan lappy coz nak ciap kan mendew sengal tue...huh...dah la kene ciapkan presentation ag ada interview agi...nak study ntuk final exam agi...dah la final exam masuk dari sem 1 campai sem 5...tintong aku memikirkan mendew nie...susah gak jadi final year student nie, banyak mendew yang perlu diciapkan lam masa yang singkat....nak cover dari first sem campai sem 5 bukan nyew kerja kejap ja..mkn masa jugak la rg kate...tintong3 !!!!!

ARGHHHHH MALAS NYEW NAK CIAPKAN ASSIGNMENT YANG BERTIMBUN TUE....SENGAL SESENGAL NYEW.....!!!!!

Sunday, January 9, 2011

Hari minggu yang memenatkan (tpi best)...

Hari minggu aku berlalu dengan penuh kesibukan pabila perlu bekerja sebagai promoter bagi pihak kolej di Kuala Lumpur Convention Center, puas dan tersangatlah puas pabila diri ini sentiasa berada dalam kesibukan...berharap kesibukan ini senantiasa berada disamping ku...huhuhu...

Cerita hari minggu yang sibuk : bangun ja pepagi dah kene bersiap coz kene naik van nak kew klcc walaupun badan ni masih lagi terasa kepenatan berpraktikal di hkl, bersiap bagai nak rak sampai kengkawan yang join jadi promoter terpaksa la tggu aku...hahaha...ner x nyew semalam pegi terkinja-kinja kan mesti la blik lewat malam dan tido pown kompem2 la lewatkan...hahaha...tpi nasib baek member tue jenis yg x cepat marah kalu x teruk lerrr aku kene marah....huhuhu...sampai ja kat van terus bergerak kew klcc dan sesampai nyew kat klcc terus ka hall 1 d mana booth terletak..bapak jauh dari tempat org cam terpinggir pown dew gak...hahaha...lantak la...setup2 tepat kul 11 exhibition pown dibuka dan org nyew x seramai exhibition di mid valley...huhuhu...terasa bosan gak la pada mula nyew...huhuhu...tpi yg best nyew seme org berkerja dengan ajin skali...first time tgk staff2 nie rajin...rajin bersebab coz org besor ada skali...hahahaha...

Tue lah tabiat org kita, pabila boss turun baru nak tunjuk rajin kalu x asyik jaga bontot ja...hehehe...x paham aku...tip tap tip tap masa berlalu dan aku still ag setia ngan kerja dan tepat ja masa ntuk mkn terus kuar dari tempat tue ke taman klcc nk ambik oxygen jap...hahah...lepas tue masuk dan melilau-lilau booth org dan aku tertarik ngan satu booth nie cilantro name booth tue, cilantro adalah sejenis bahan masakan yang selalu nyew terdapat didalam masakan barat, aku terpaku kat depan booth tue dengan hidangan makanan barat yang mmg test aku, sambil mkn sambil dengar penjelasan promoter tue. agak menarik jugak course yg ditawarkan, leapas aku tamatkan pembelajaran nie aku akan ambik course tue kerna hanya mengambil masa selama 9 bulan sahaja..huhuhuhu...amat singkat tpi aku dipahamkan yang jadual pembelajarannya padat...itu aku x kesah pown...huhuhuhu...

Lepas ja abis duk dgr penjelasan dan perut pown dah kenyang time ntuk balik kew booth sendiri...huhuhu...malas la plak ase nyew nak blik booth...meleweh la lagi..hahaha...balik2 booth dah time ntuk blik...huhuhu...keesokan ari nya pown sama gak...tpi kan ari nie last kan byk mendew yang best terjadi....huhuhu..antara nyew dapt mendew free dan mendew yang paling aku suka dapat pendrive free dari itslingo...huhuhu...warna ijau ag...warna peveret tue...huhuh....
ari yang last nie banyak jew mendew yang best berlaku...semoga 22/01 dan 23/01 nie berjumpa agi...huhuhu...tpikan asyik student ja kene angkat barang..pehal nie..staff malas taraf gaban...dah la bg x cukup tpi kita lak kene kerja teruk, diorang x pew la dpt nyak dan asyik duk bg penjelasan ja kita nie yg berdiri dari pagi sampai kew petang....suppose to be the same la...kan adil sket...anyway lantak la...malas nak pikir...hahah...mendew pown dah abes kan...kita jumpa ja di mid valley lak....semoga jumpa ag....hehehe....

Balik ja kolej dapat ag satu berita yang sangat menggumbirakan ati....ner x gumbira nyew pabila mama bagi green light ntuk travel kew singapore ngan member this april...mama cakap iz kan dah besar dah tiba masa ntuk iz mula hidup berdikari di negara orang...sebak dan gumbira lak mama cakap camtue...yew la kan tahun nie aku akan dapat kunci kebebasan dari mama...huhuhu..tentiu mama kerna terlalu memahami iz selama nie...sayang mama sesangat...mama tunggu ea iz ada surprise buat mama ntuk harijadi mama tahun nie...hehhee...x sabar nak balik jumpa mama dan mengsurprisekan mama...hehee...lurve u mama...muahhhhh...

Malam masih muda ag...tpi aku dah ngantuk nie....huhuhu..nak layan lagu lah sebelum tido...huhuhu...sok nak bangun awal dan berpraktikal kat hkl...huhuhu...nyte...zzzZZZzzzzZZ

Wednesday, January 5, 2011

Hari nie mentari plak yg menyinar....

Wah mentari plak yang menyinar ntuk ari nie..bukan mentari yang kat langit tue ea tpi mentari lam hati n kepala hotak nie yang menyinar setelah berselindung disebalik awan hujan semalam..huhuhu...ia terus menyinar dan menyinar sehingga ke mlm ari...sampai skrang pown still ag duk bersinar-sinar nie ner x nyew pabila seme berjalan ngan lam keadaan yang baik dan seperti yang diinginkan oleh batin ini. Alhamdulillah seme berjalan ngan lancar.

Walaupun bangun pepagi ngan xdew perasaan nyew nak pegi praktikal tapi kan sebaliknya plak berlaku kat tempat praktikal, seme berjalan ngan lancar dan hari nie sudah tidak ada maki hamun dari si pompuan sial tue....huhuhu....Ari nie aku di ajar dengan jujur dan ikhlas nyew oleh senior jxr die ckp nak handle pt's kanak2 atau baby nie perlukan kemahiran sket bukan boleh blaja lam masa sehari ja ia ambil masa dan perlu dipraktikkan selalu...huhuhuhu...i get it...tentiu senior jxr ur are the best la...

Pepagi ag adew kes kat scn dan kene la menapakkan kaki kesana kerna kes tue urgent dah la jauh plak dari peads, tpi x pew pagi nie aku happy sket dan sanggup ja nak g memaner pown..hahahha....sesampai ja kat scn tue kene la plak hadiri talk dari radiologist ngan doctor, aduh malas gilerrr ase nyew...sampai tertido-tido ag dgr talk tue...habis ja talk pegi cari baby ntuk d x-ray kan...alalalala cian nyew kecik2 dah kene radiation...xpew nnti dah besar jadi pelapis kitowg ea...hehehe...selesai ja ambik x-ray kat scn terus blik peads dan jalan xtvt cam biasa, ari nie aku x tengok pown muka si pompuan tue...malas nak nengok wak sakit hati ja...hahaha. Hari nie jugak la aku terpaksa cover kes member aku tue coz die ntah kemana menghilankan diri...letih tapi happy...huhuhu

Lepas ja dari wak kes jam menunjukkan kul 12.45 p.m aku mintak ngan senior jxr nak pergi opd jap nak check n ambik ubat skali...die ckp g jumpa CI dulu n then baru g opd...huh terpaksa la menapakkan diri ke main department dulu jumpa CI, sesampai ja kat main terus kew bilik die dan die bgi green light suh pegi opd pada kul 2 p.m nnti coz skrang nie waktu rehat...ok mam saya pergi mkn lu lah kalu camtue...hehehe...ari nie mkn western food, aduh punya la lame tunggu nak ciap kan makanan tue...sampai member aku dah abis makan baru makanan aku sampai...bleh la tahan dari western food kat kolej tue...hahahhaa...selesai ja makan terus pegi opd..mak ai ramai nyew orang mesti lame aku kat cini.hurmmmm mmg lame pown overall masa yang aku ambik seme lam 3 jam...huhuhu...check punya check doktor suh plak pegi pharmacy ambik ubat tggu la plak kat depan pharmacy tue...huhuhu...dapat ja ubat terus balik peads.

Sesampai ja kat peads, jxr ajak p scn balik coz dew urgent x-ray, hurmmm menapak la plak kew scn dah la ngan ujan bagai...redah jew la...sampai ja kat scn terus ke kaunter dan ambik form x-ray dan lepas tue terus cari baby yang nak d x-ray kan...ari nie aku nak wak plak....pergh nasib baek jadi aku wak...huhuhuhu...time ntuk blik peads ujan masih lagi membasahi bumi...tpi redah ajew kerja nyew ari nie...sesampai ja kat peads tetiba ja dpt form dari scn balik mintak x-ray ntuk baby H1N1 huh...aku ckp kat jxr yang aku x larat nk p scn blik, jxr ckp ok jew..uhu...baek la plak jxr ari nie...bagus la kalu ari2 camnie kan....hahah...

5 p.m baru aku leh balik coz pt's ari nie cam ramai ja, on da way nk pegi kew tempat parking kan , dew la lopak air dekat citu tetiba ja ambulans dtg ngan laju nya abes aku bersiramkan lopak air ari nie...cam sengal jew ase nyew...eeee....kotor tol la...nak maki pown xdew guna...just sabar jew la...nak wak caner dah nasibkan...hahaha...sampai ja kat keta terus start enjin n balik terus la..parking dah free kan...x perlu membazir duit ntuk bayar parking la...sampai ja kat kolej hujan turun ngan lebat skali, aduh camner nie, redah jew la...lenjun aku dibuat nye...huhuhu...terus pening kepala sebab kene hujan byk sangat ari nie....hahaha...sensitif kan...

Sesampai ja kat bilik terus mandi n p office jap, pegi office tgk bebudak main dengan sonok nyew aku plak yang ase nak main..hahhaa....tgk seme under control ja....blik bilik ah...nak tido jap coz penat sgt ari nie...huhuhu...ok time tue have a sweet dreamzzzzz.....tersedar kul 9 p.m dan terus bersiap pegi ofice blik, coz kene wak kira2 lepas tue ja terus kuar mkn n kat tempat biasa....huhuhu...kenyang ase perut kontena nie...hahaha...masa ntuk tido n having my sweet dreamzzz tlah tiba kembali...dan aku berharap sok mentari nie akan terus bersinar dan bersinar sampai aku habis praktikal kat hkl....amin....ZZZZzzzzZzzZZzzZzZz...nyte my sweet frenzzz....