Friday, December 31, 2010

Hari Terakhir Buat Diriku....


Cam pelik ja bunyi entry aku kali nie..huhuhu..entry nie biasa ja xdew makna papew pown just hari terakhir buat diriku berada disamping 2010 kerna menjelangnya detik 12.01 a.m mlm nie bermula lah era baru dalam hidup aku dan aku akan berada disamping 2011 untuk 365 hari akan datang... Most welcome 2011...

Ase cam kejap ja berada disamping 2010, sekejap sesangat dan sekarang dah nak masuk 2011. Masa berlalu dengan begitu pantas sekali tapi alhamdulillah aku masih lagi bernyawa dah berjaya mengharungi dugaan dan cabaran semasa berada di 2010 dan ia juga sedikit sebanyak mengajar aku erti sebuah kehidupan dan akan menjadikan aku lebih dewasa dari segi pemikiran dan tingkah laku ku.

Huhuhu...malam nie ada party sambut new year...and i will be there and have fun...hopefully all my wishes will come true this new year and all da best to my frenzzz....ku tinggalkan 2010 dengan seribu kenangan.

Thursday, December 30, 2010

R.I.P

It is with great sadness that I bring the news to you all,our beloved friend,Bridget Maureen Pereira,had passed away ,

REST IN PEACE Bridget Maureen Pereira, our sweet memory will not being forgotten...

Tuesday, December 28, 2010

Ketulusan Hati.


Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Cintaku hanya indah
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau biarkan kasihku

Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis
hanya tulusnya hati
mencintaimu tak mengenal ragu
keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Cintaku tak berdusta
Tak mengenal ingkar
Tak kenal nestapa
Tak ada seribu janji
Hanya bahagia untuk selamanya
Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau benarkan kasihku
Mencintaimu tak mengenal waktu
Tak mengenal puitis hanya tulusnya hati
Mencintaimu tak mengenal ragu
Keyakinan hatiku hanya untuk dirimu selalu

Apa yang kurasakan ini
Persembahan untuk dirimu
Kau dengarkan kasihku

Sunday, December 26, 2010

Entry buat S.A


Salam kemenangan buat skuad Malaysia...Malaysia boleh la...huhuhuhu...Hari nie terima mesej dari manager S.A...die tnya anda nak teruskan lagi kew x lam dunia nie...hurmmm..kelu aku nak jawap...sebab aku dah patah hati nak sambung balik dengan S.A nie...yea la kan dah mcm2 org aniaya kita xkan kita nak pergi balikkan, mesti nak jauhkan diri sejauh yang boleh kan. Kesah hitam yang dulu susah nak dihapuskan dalam diri nie, memang la senang orang ckap just forget da past but the past memainkan peranan yang penting dalam dunia nie...Adakah anda still lagi mahu ditindas cam mase dulu....jawapan saya tidak....tidak same sekali...Noktah untuk segalanya...

Diharapkan anda mengerti dengan keputusan yang saya buat ini kerna diri ini sudah terseksa dengan permain mu. S.A aku tinggalkan mu bukan kerna ku membencimu tapi keadaan yang memaksa diriku berbuat demikian, tidak kesah lah berapa banyak yang telah ku laburkan, kan ku redha dengan semua itu kerna itu bukan lah bidang yang ku pilih.

Sekarang aku lagi senang dengan apa yang aku ada dan yakin dengan jalan yang telah ku pilih. Jalan yang terbaik adalah tidak. Sila faham akan kehendakku dan ini adalah keputusan yang telah aku pilih.

TIDAK !!!!!

2011 on da way pak munawir...

Wah pejam celik...pejam celik dah nak tinggalkan 2010, terasa sekejap sahaja berada di bumi 2010 dan minggu hadapan bermula lah satu perjalanan yang baru dengan buku baru dan berhiaskan kain putih tanpa dicemari dengan noda-noda hitam. Kan ku capaikan segala yang belum tercapai semasa aku berada di bumi 2010 ke bumi 2011. Ku berharap semoga 2011 menjadi satu sinar perubahan dalam diriku hendaknya.

Salam terakhir buat 2010 kan ku kuburkan dikau jauh didasar hatiku dan aku tidak akan pernah sesekali melupakan kesah suka duka selama aku berada diatas bumi 2010, Ia merupakan satu metafora untuk diriku berubah menjadi seorang insan yang lebih matang dari segi pemikiran dan tingkah laku ku. Terima kasih tak terhingga ku ucapkan padamu 2010 kerna mengajar aku erti kehidupan yang selama ini ku cari.

Buat 2011 yang bakal tiba dalam masa seminggu sahaja lagi...Selamat datang ku ucapkan tulus ikhlas dari hati suci nurani buat mu kerna ku menanti akan kehadiran mu dengan penuh kesabaran, Ku berharap dikau tetap sabar dengan karenah ku dan berharap dikau berjaya merubah aku menjadi seorang insan yang berguna disatu masa nanti. HendakNya.

SELAMAT TINGGAL 2010 dan SELAMAT DATANG 2011 !!!!

Tuesday, December 21, 2010

????

outing...

time tue lepaskan winduw kat dslr ngan practice new way of taking a picture....i like outing...hahahahahahahahahaha

Feel like to lough....

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHAAHAHAHA....
MWAHAHAHAHAAHHAAHHA MWAHAHAHAHAHAHAHAHA.......HAHAHAHAHAHAHAHAHHAA....
FUCK MAKE ME FEEL SO NAK PECAH PEROT....HAHAHAHAAHAHAHHAHAHAHAHAHHA

Sunday, December 12, 2010

MaMa....

Mama, adik winduw gilerr kat mama.
Mama kalu lah adik leh balik skrang nak jew adik drive
chick tue balik jumpe ngan mama, adik tersangatlah memerlukan
mama skrang nie.
Mama sakit adik yang aritue dah datang balik, mama adik sakit sesgt.
adik dah mkn seme ubat yang doktor bagi tpi x berkesan pown,
napew nie mama.
Mama kalu nie lah takdir yang Dia tertentukan buat adik,
adik terima dengan hati yang redha.
Mama adik miss u so much. Tak sabar nak peluk cium mama.

Mama semalam kan petanda tue dtg balik,
tetiba ja tanpa bagi tanda-tanda muntah,
nasib baek la time tue adik x drive,
kalu x adik x tahu la nak wak camner.
Mama, member adik insist nk bwk adik p jumpe
doktor, tpi adik x mau, x nak diorang tahu ape yg ada
deritai skrang nie, biarlah adik ngan mama ja tahu tentang penyakit nie.
Adik x mahu diorang risau kat adik, biarlah adik tanggung sendiri.
Mama adik sayang sesagt kat mama.

Dalam idup nie, hanya 2 org ja yg adik terlalulah sayang,
mama and FD, adik sayang sesgt kat kowang berdua.
tanpa kowang berdua, hidup adik dah x bermakna lagi.
Sayangku tersangatlah tebal buat kowang berdua insan
yang paling special dalam hidup ini.
Mama adik mintak maaf ea kalu selama nie adik pernah
lukai ati mama, sedikit pown x terlintas nk sakiti ati mama.
kepada FD, i love u so much.

Monday, December 6, 2010

PENAT DAN LETIH ADALAH DUA MENDEW YG BERBEZA...

Sunday, December 5, 2010

My LuRvE......

MY LOVE....MY BLOG'S SONG, I'M TRULY DEDICATE IT TO YOU....

EnTrY kOsOnG !!!!

Aku mencintai dirimu...aku x bleh idup tanpa dirimu....aku lemah tanpa dirimu...kerna aku mengerti aku, tersangat lah mencintai dirimu...you are the love of my love.....benar benar mencintai diri mu....


I LOVE YOU SO MUCH !!!!!

Hari ini !!!!

....Hari nie p mid valley and gunting rambut skali coz esok dah nk praktikal kat hkl kan...so kena la menjaga penampilan sket...so skrang nie rambut dah pendek dah...org kat sana x leh nk comment2 papew dah...kalu nk comment gak...masuk ear kanan kuar ear kiri jew la...hahaha...pegi watson jap beli zact smokers'...ubat gigi ntuk org yg isap rokok..huhuhu...bukan ubat ntuk berenti isap rokok ok...huhuhu....macuk mph jap nk beli note book and name tag...huhuhu...selesai ja p ushaaaa baju jap...bapak la...ngah sale la skrang nie...nyak tol yg ak berkenanan..tpi kene tangguh lu coz tgh bulan la kate kan...huhuhu....opppsss lupa lak...sebelum tue p mkn lu kat domino...huhuhu...best kot mkn kat citu..tpi full house...kene tggu jap baru leh seat...hehhe...biasa la ari ahad kan...teheee...lepas ja siap seme urusan Seri Paduka Faiz Ziegler...trus la p kat keta n kuar nk minum jap....tepon baby jap la...ajak kuar skali...hehehe...p la ushaaaa jln nk p hkl jap lu...tkut sok sesat lak....hehehe....mane tahu kan...lepas tue terus p sri hartamas minum sebelum blik...skarang ak kat bilik dah...x tau lak nk wak pew...sebab byk mendew yg nk kene siapkan sblom tiba nya ari esok....hurmmmm....

Selamat berpraktikal ku ucapkan wak diri ku sendiri...hahahaha...

Saturday, December 4, 2010

D3100 !!!!

Mama...mama...aritue kanzzz...iz g tgk camera nie ngan member...cantik la mama...harga die pown not bad la...mama iz nak camera nie leh x...mama beli kan la...ea.....nak sesangat camera nie mama...die nyew function pown senang ja...sonok nyew kalu mama dapat beli kan camera nie kat iz ea...

Friday, December 3, 2010

HaRusKah !!!!!


Dikala dikau mencari cinta
Aku memberi tetapi tak pernah kurasakan
Dikala aku dilamun cinta dengan dirimu
Mengapa kau jauh dariku

Tiada cinta di dalam dirimu
Biarpun kau kata Baby I love you
Tidak kau rasa getaran ini
Tiada cinta lain sehebat cintaku

Haruskah aku menanti cinta ini
Kerna kau masih tak mengerti hati ku
Tak perlu kau ucap
Baby I love you so
Kerna cinta darimu tak sehebat cintaku

Haruskah aku menahan perasaan
Tak sanggup kau bermain di fikiranku
Lupakan semua apa diimpikan
Jadikan pengalaman cinta
Kita berdua

Setelah semuanya berlalu hatiku sepi
Tapi ku harus hadapi
Hidup tanpa curahan cintamu
Aku gembira
Kanku simpan cinta ini

Tiada cinta di dalam dirimu
Biarpun kau kata baby I love you
Tidak kau rasa getaran ini
Tiada cinta lain sehebat cinta ku

Haruskah aku menanti
Haruskah aku cinta kamu
Kerna kutahu
Baby you don't love me so

Haruskah...
Haruskah aku menanti cinta darimu
Haruskah...

Lo0k OuT pOiNt....

Look out point...tempat pelancongan yang sangat nyaman dan mempunyai panorama kl yang sgt cantik...dari situ kita dapat melihat setiap pelusuk bandaraya kl...walaupun tempat nyew havoc dengan para pelancong dari dalam dan luar negara tpi kebersihan dan ketentaraman tetap menjadi keutamaan...pelbagai pilihan restaurant dan pelbagai menu yg terdapat disitu..sgt lah meriah suasana disitu...

Thanks to SF kerna sudi menemani ak mlm nie, walaupun terlalu buzy ngan kerja ari nie...hehe..thanks kerna sudi spent time ngan ak ketika mood ak ngah tintong skrang nie...huhuhu...thanks SF kerna terlalu memahami perasaan dan tau nak hiburkan ati ak mlm nie...ak tersangt lah terhibur mlm nie..ngan makanan dan suasana yg sgt lah nyaman dan menenangkan jiwa...ilang seme serabut perut ak nie...hehehe...makanan kat sana sgt lah best...walaupun agak mahal sket berbanding ngan kat bawah..tpi amat lah berbaloi...ak mkn grilled lamb special, seafood pizza and iced blended chocolate oreo...huhuhu...superb sesgt...huhuhu...dah la candle light dinner...mmg sesuai lah sesgt...hehehe....
tentiu so much SF....

****anak ikanzzz kat restaurant haven tue mmg encem gilerrr...huhuhu...ase cam umur die cam belasan tahun lagi...tpi dah bekerja...mmg minat bekerja la tue...bagus la cari pengalaman kan...nnti dah besar x susah kan mak bapak ag kan...






***********************SF.......sister n frienzzzzz.....

PeLiK tApI BeNar.....

Pelik tapi benar....memang tersangat lah pelik pabila dew org tegur diri ak...die cakap ak cam pompuan...sial ko nyew mulut..ak cibai kan baru tau...hahaha...cam pompuan ka...tetek ak xdew la besar mengalahkan tetek tut...opppssss....ak x pakai bra ok...kalu ko nk tulun belikan bra untuk ak leh gak ak try pakai...hahahha...ak ase ko nie dah rabun kot...dah x kenal ner jantan ner betina nyew...nak ak tunjukkan tut ka...hahaha...nnti x tido mlm ko plak kan...hahaha...better ko pakai spek yg paling tebal lam dunia nie la...rabun taraf vaviesss....sial...hahaha....

Aku ase nk mencarot ja time ko ckp camtue...bau bangkai tol mulut ko tue...bangkai vaviesss pown x sebusuk mulut ko...hahahaha...next time tue kalu nk tegur org pown...tgk dulu atas bawah and tengah skali...baru la leh ckp jantan kew betina nyew...jgn nk main sedap mulut bangkai vaviesss ko tue ja...sial...ak ada vertical stick ok...bukan nyew carry puff...hahaha...ko nk ase ak nyew penangan ka...bleh ja...anytime...hahahaha...ak bagi sampai ko mampusss...biar ko mampus lam dosa yg hina....hahahaha...baru padan dengan mulut bangkai ko tue...hahaha...

Pelik pew nyew dah memang ak dilahir kan ngan muka yg cute miute nie...nak wak camner kanzzz...bukan nk angkat coccyx sendiri ok...dah mmg ak cute miute....hahaha...jgn nk jeles laa...hahaaha...satu pesanan buat ko...p basuh mulut, anak tekak, lubang tekak and perut ko ngan clorox dulu baru dtg ckp ngan ak....hahahahaa....dasar manusia durjana...

Thursday, December 2, 2010

bil p1 suda setel....

Ahakzzz...setelah 2 miggu p1 wimax asyik duk anta email ja kat ak suh byr bil tue..akhir nya ari nie berjaya gak ak memjelas kan nyew...huhuhu...sorry ea p1 coz terlewat sket...hehhe...biasa la kan...org buzy la katekan...hehehe...kalu x byr gak...alamak nyew beroffline la ak gamak nyew...tanpa tenet idup ku cam sengsara...cam dew jew mendew yg ak x wak lam idup nie..huhuhu..begitu skali penangan tenet lam idup ak nie...dahsyat kan...well nk wak camner kanzzz...dunia semakin modern dan idup pun seme kat ujung kuku...just tekan ja...seme dah dpt...huhuhu...

To p1 wimax thankzzz kerna sudi menjadi teman idup ak...ko la sahabat ak yg terbaek...yg x pernah nak menrungut dengan karenah ak nie...huhuhu...yg ko tau..hajat ak tertunai tue ja...thankzz a lot coz memahami jiwa sengsara ini...

p1 wimax u are the best...and i love been with u...

Wednesday, December 1, 2010

WTF !!!!!!!

Dapat call dari syikin n die gtau yg tmpat praktikal ak kene terminate...WTF...geram gilerrrr ase nyew...pastu dpt lak praktikal kat HKL...adoiiii...camner nie....buhsan tol la...dapat lak praktikal skali ngan dak tu...menyampah thap dewa dah ak nie...rrr...camner la ak nk hadapi 4 1/2 bulan kat hkl nie...dah ase cam xdew mood nk praktikal dah...dah malas nk praktikal ase nyew...bgi jew lah sijil diploma tue kat ak....senang sket...hahahhaha...

Pesanan tuk si puaka niyang rapik..laen kali tempat praktikal tue.confirm bebtol sket n jgn gtau last minute..nie nasib baek ak dah blik kolej...kalu ak x blik ag...sapew yg nk ambik confirmation latter...mm teruk laaaaa....sengal...dan sememang nyew kau sengal..sesengal nyew...hahaha...ko tau wak kerja kew x nie...huhuhu...

Pesanan buat HAT...i will miss u...hahahhahaha...